top of page

Tietoja ja taustaa

Tiina-omakuva3.png

Tiina-Liisa Aalto

Brain Relief hoitaja

Hoidetaan terveyttä

Olen koulutukseltani teollinen muotoilja ja toimin pitkään yrittäjänä. 

Kiinnostuin terveydestä ja hyvinvoinnista noin kymmenen vuotta sitten. Siihen johtivat lähipiirin tapahtumat, omat kokemukset ja halu olla avuksi. 

 

Aloin opiskella koko kehon vyöhyketerapiaa, eli refleksologiaa Medika Novassa sekä myöhemmin Suomalaista jäsenkorjausta. Diplomirefleksologin koulutukseen kuuluu myös ravitsemuksen- ja terveydenhuollon perusopinnot. Ravinto kiinnostaa minua erityisesti ja olen hankkinut paljon tietoa myös omatoimisesti.

Olen käynyt lisäksi lyhyitä kursseja muistakin luontaishoidoista, kuten akupainanta, Intialainen päänhieronta, hieronta ja Reiki. Psykologia ja elämän syvemmät ulottuvuudet ovat  kiinnostaneet minua jo nuoresta alkaen. 

Brain Relief hoitajaksi valmistuin elokuussa 2019. 

Ihminen on hieno kokonaisuus, osa luontoa 

Uskon kehon ja mielen yhteyteen ja ihmisen omaan kykyyn säädellä elimistön tasapainoa, pysyä terveenä ja parantua. Tämä näkemys on syventynyt lisää ajan kuluessa ja tiedon karttuessa.

Vastuu hyvinvoinnista on viime kädessä omissa käsissä.  Myös tietoa löytyy paljon ja jokainen on oman hyvinvointinsa paras asiantuntija, olemme kaikki yksilöitä. ​Terveyttä ei kannata jättää lääkärin harteille lepäämään.

Hyvinvoinnin tukena

Esteinä hyvinvointiin voi olla vääränlainen ravitsemus ja syntyneet puutokset, liikkumattomuus, stressi, oman mielen negatiiviset vaikutukset  ja tietysti ulkoiset tekijät.

Itsestä on tärkeää huolehtia. Pitkään jatkunut stressi voi muuttua jokapäiväiseksi olotilaksi, jota ei enää tunnista, mutta se alkaa oireilla monilla tavoilla.

Täydentävät hoidot ovat alku muutokseen

Erilaisia hoitomuotoja tarvitaan ja ne tukevat toisiaan.

Refleksologiassa stimuloidaan tai tasapainotetaan kehoa ja sen toimintoja, kuitenkin kehon omilla ehdoilla. Siinä käsitellään heijasteita monella kehon alueella.

Näyttökuva 2021-01-05 kello 11.22.11.p
Rentoutuminen ja stressin katkaiseminen

Kosketukseen perustuvilla hoidoilla voidaan yltää mielen kerroksiin, joihin sanat eivät yllä. Rentoutuminen on hyvinvoinnin perusta.

Keho ja mieli toimivat yhdessä ja luontaishoitojen avulla ihminen herkistyy kuulemaan sekä kehon että mielen viestejä.

filosofia
luonnosta

Neurosonic 

On Suomessa kehitetty turvallinen ja luonnollinen hoitomuoto rentoutumiseen ja palutumiseen

Neurosonic lähettää kehoon erittäin matalataajuista värähtelyä. Värähtelyn mekaaninen, koko kehoon samanaikaisesti välittyvä stimulaatio, vaikuttaa tahdosta riippumattomaan hermostoon. Se ohjaa meditaation kaltaiseen tilaan ilman mielen ohjausta. Vagushermon välityksellä  vaikutus ulottuu kehon kaikkiin tärkeisiin elimiin, kuten sydämeen, keuhkoihin ja suolistoon, vaikuttaen siten laaja-alaisesti terveyteen. Aineenvaihdunta ja verenkierto vilkastuvat ja stressiperäiset välittäjäaineet tasapainottuvat. Stressin oireet, kuten ahdistus, unihäiriöt ja kokemusten mukaan myös kipu helpottuu. Kipu on usein seurausta pitkittyneen stressin aiheuttamasta lihasjännityksestä ja kudosten hapenpuutteesta. 

IMG_0912.JPG

Hoito-ohjelmat ovat 10-40 min pituisia ja ne toimivat eri tavoin, rentouttaen, aktivoiden tai palauttaen, teho- ja taajuusalueesta (20-100 hz) riippuen. 

Hoitolassa on käytössä mobiilipatjan tehokkaapi versio. Hoito sopii kaiken ikäisille ja on turvallinen. Tutkimuksen mukaan 70 % on saanut apua viiden hoitokerran avulla mm unihäiriöihin.

https://neurosonic.fi/pages/tutkimus

bottom of page